2011 yılında eğitim hayatına başlayan Seramik Bölümü, genç ve dinamik akademik kadrosu ile bu alanda eğitim veren önemli kurumlar arasındadır. Tasarım, üretim ve teknolojinin sentezlendiği çağdaş bir sanat anlayışı benimsenmektedir. Eğitim müfredatının temelini oluşturan düşünce; seramiğin geleneksel ve yaygın kullanımının dışında, artistik ve özgün eserlerin üretildiği bir sanat disiplini olmasıdır. Sanat ve tasarım uygulamaları, endüstriyel üretim teknikleri, seramik malzeme ve teknoloji bilgileri öğretilmektedir.
Seramik Bölümünün genel amacı, ülkemizde önemli bir yere sahip olan seramik endüstrisine profesyonel tasarımcı, serbest üretici ve çağdaş sanatçı adaylarını yetiştirmektir. Seramik Bölümü öğrencileri tercihlerine göre sanatsal, endüstriyel ve teknolojik alanlarda kendilerini geliştirme imkanına sahiptir. Sanatsal çalışma alanını seçen öğrenciler atölye ortamında serbest çalışmalarını sürdürürken, teknoloji alanında kendini geliştirenler seramik endüstrisinde Ar- Ge Laboratuvarı, Masse/ Çamur/ Sır Hazırlama gibi bölümlerde iş imkanı bulabilmektedirler. Endüstriyel alanı seçen öğrenciler model yapımı, kalıp yapımı, teknik resim, bilgisayar destekli tasarım gibi alanlara hakim olacakları için porselen, vitrifiye ve karo seramik sektöründe, Proje Geliştirme, Tasarım Uygulama, Dekor Tasarım ve Ürün Geliştirme gibi bölümlerde Tasarımcı, Modelci, Proje Yönetmeni, Tasarım ve Ürün Geliştirme Yöneticisi ( Şef/ Müdür) pozisyonlarında görev alabilmektedir.
İnsani değerlere saygılı, evrensel düşünce ve değerlere sahip, özgün sanatsal eser, tasarım ve bilgi üretebilen, çağdaş, yaratıcı, özgür ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen bireyler yetiştirmektir.
İçinde bulunduğu çağın değişim ve gelişmelerine uyum sağlayan, güzel sanatlar ve tasarım alanında yaratıcı faaliyetleri, topluma hizmeti, eğitim ve araştırmalarıyla, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen eğitim kurumu olmayı amaçlamaktadır.
İnsani değerlere duyarlı ve farklılıklara saygılı olmak
Evrensel düşünce ve değerlere sahip olmak
Sevgi, saygı, hoşgörü sahibi olmak
Dürüst ve güvenilir olmak
Yaratıcılık
Estetik duyarlılık
Yenilikçilik
Üretkenlik
Etik değerlere bağlı olmak
İdealist olmak
İş birliğine açık olmak
Adalet
Katılımcılık
Takım bilinci
Toplumsal sorumluluk
Çevre bilinci
Akademik özgürlük